HersenStrijd

HersenStrijd is Nederlands fonds opgericht in 2017 door de universiteit van Maastricht. Het doel van ons fonds is om innovatief onderzoek op de intensive care te ondersteunen en zo de uitkomst van patiënten met hersenschade te verbeteren.

 


Missie

“Een gulle donatie helpt ons om de zorg van patiënten met hersenschade op de intensive care te verbeteren. Het ondersteunen van onderzoek maakt het toepassen van nieuwe behandelmethodes mogelijk.


 

 

 

Wat is de intensive care afdeling?

De intensive care is een afdeling in het ziekenhuis waar patiënten worden behandeld in de acute fase van hun ziekte. Over het algemeen zijn deze patiënten in coma en wordt de ademhaling overgenomen door een machine (ventilator). Op de intensive care worden uitgebreid signalen gemeten die afkomstig zijn van de patiënt om de optimale condities voor het herstel van hersenschade te bereiken. Show More De signalen die informatie geven over de neurologische conditie van de patiënt zijn onder andere een continue bloeddrukmeting, meten van het zuurstof gehalte in het bloed en het meten van de hersendruk. Meer en meer zien we in dat er een noodzaak is om deze signalen te gebruiken voor een beter herstel van de hersenen. Een recente ontwikkeling wijst erop dat we de bloedtoevoer van patiënten met een beschadigd brein kunnen verbeteren. Er is dan ook een urgente behoefde om deze strategie te onderzoeken en uit te breiden want tijd is essentieel in het beperken van schade aan hersencellen en daarmee het herstel van de patiënt.

Hersenschade

Elke dag zetten wij ons in om het leven van (jonge) patiënten te redden die als gevolg van een traumatisch hersenletsel, een groot of kleine hersenbloeding op de intensive care worden behandeld. Omdat veel patiënten komen te overleiden of overleven met ernstige beperkingen is er een noodzaak om de behandelmogelijkheden uit te breiden die het herstel van beschadigde hersencellen (als gevolg van zuurstof tekort) verbeteren.

 

Contact

Voor meer informatie, ideeën voor de (crowd) funding of voor vragen over een donatie, neemt u contact op met dr. Marcel Aries info@cppopt.org


Project Funding

Met een donatie proberen we een onderzoeksproject te financieren dat zal leiden tot een groot europees project op drie intensive care afdelingen. Het doel van dit project is om de bloedtoevoer naar het hoofd beter te reguleren bij patiënten met een traumatisch hersenletsel. De duur van het project is 4 jaar en het is een investering van 250.00,- euro.
Show More Het doel van de studie is om twee behandelingen voor een traumatisch hersenletsel met elkaar te vergelijken. De behandelingen zijn enerzijds de standaard behandeling waarbij de druk in de hersenen wordt gereguleerd door een vastgestelde richtlijn aan te houden. De andere behandeling is een patiënt specifieke behandeling die gebruik maakt van individuele signalen afkomstig van het brein. Voordat de studie gestart kan worden is een lange voorbereiding aan vooraf gegaan; de doctoren moeten uitleg krijgen over het onderzoek, er is software ontwikkeld en er moet nagedacht worden om het onderzoek veilig te kunnen uitvoeren. Als het onderzoek is afgerond zal de data geanalyseerd gaan worden door onderzoekers. Alles bij elkaar is dit een grote investering in tijd en geld. Meer informatie over deze studie kunt u vinden door op de link te klikken, Klik hier.

Donatie

Wilt u het HersenStrijd Fonds, onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg (ANBI) in zijn missie steunen? Wij zouden uw steun bijzonder op prijs stellen. U kunt dat doen door uw bijdrage te storten op bankrekening van het Universiteitsfonds of door te doneren op de website: https://www.ufl-swol.nl/fonds/hersenstrijd/ .

Universiteitsfonds Limburg
t.a.v. het Hersenstrijd fonds
IBAN: NL21 INGB 0653 6632 42

*Bestedingen vanuit het HersenStrijd fonds voor het beoogde wetenschappelijk onderzoek zullen worden beoordeeld door een aan dit fonds verbonden commissie van deskundigen. De leden van de commissie zijn Prof. Dr. Caroline van Heugten, dhr. Jeroen van de Merbel en dr. Marcel Aries.

Inzamelingsactie

Kunstveiling – Meerssen (Limburg)

Datum: 25 mei 2018
Tiijd: binnenkort bekend
Locatie: Meerssen  (Limburg)

 

 

 

 

     © 2017 CPPopt Research | Privacy policy | Terms and Conditions |